Ja, je kan Tinderen zonder Facebook! Enkel je telefoonnummer is nodig om jouw match te vinden.

Je installeert natuurlijk eerst de app via de Google Play Store of de App Store. Je kan ook de webversie op je desktop openen. Het startscherm van Tinder biedt je enkele opties: je logt in met Facebook, of met je telefoonnummer. Je kiest natuurlijk voor de tweede optie.

Hoe creëer je een account zonder Facebook?

1. Geef je telefoonnummer in (met landcode +32 voor België) en wacht op een sms met de verificatiecode. Indien je een fout nummer hebt ingegeven, klik je op ‘ik heb geen code ontvangen’ en pas je jouw nummer aan. Een nieuwe code wordt naar je opgestuurd.
  2. Deze code voer je in. Er zal ook gevraagd worden naar je e-mailadres, maar dat kan je overslaan.
  3. Geef een wachtwoord in.
  4. Vul je geboortedatum en geslacht in.
  5. Om je profiel zo compleet en succesvol mogelijk te maken, kan je enkele foto’s van jezelf uploaden en een beschrijving toevoegen. Je kan bijvoorbeeld ook je Instagram account linken als je dat wil. Je gaat daarvoor naar ‘Bewerken’ en kiest ‘Connect Instagram’.
  6. Start swiping!

Het blijft natuurlijk handig, gemakkelijk en snel om in te loggen via Facebook. Binnen enkele seconden wordt je persoonlijke informatie en je profielfoto gelinkt aan Tinder en kan je zien of je matches gemeenschappelijke vrienden en interesses hebben. Als je bezorgt bent om je privacy, kan je ook ademhalen. Er wordt geen belangrijke informatie op jouw Facebook profiel gepost. Vrienden kunnen ook niet zien dat je de app gebruikt. Het is dus aan jou om te kiezen wat jij de beste optie vindt!