De leukste kersttradities voor geliefden

koekjes
Van admin

Ben je net samen en is alles nog spannend en nieuw? Dan heb je vast een beetje zenuwen voor de kerstdagen. Het zijn toch jullie eerste feestdagen samen. Dat kan best een drempel zijn voor sommige mensen. Vooral als je lang alleen bent geweest is het spannend om een hele week samen door te brengen. Je moet dan wel wat dingen te doen hebben. Gelukkig voor jullie hebben we wat inspiratie op een rijtje gezet.

Het bakken van kerstkoekjes

Voor wie kinderen heeft of elkaar net heeft leren kennen is dit een mooie traditie om in te voeren. Kerstkoekjes bakken brengt je namelijk veel dichter bij mekaar. Je kunt even alles en iedereen vergeten en je puur focussen op het bakken van de koekjes. Iets wat een kind enorm nodig heeft, maar ook waar je partner zo nu en dan naar kan verlangen. 

Tijdens het bakken hebben jullie vast en zeker al het grootste plezier, maar dan moet het versieren nog komen. Laat de kinderen lekker hun gang gaan en kliederen hier en daar. Er komen vast en zeker de mooiste creaties uit. 

Hoewel het bakken van de kerstkoekjes al een traditie op zichzelf kan zijn, kun je er mooi nog één achteraan plakken. Plof namelijk samen op de bank met een warme chocolademelk met slagroom om de koekjes te keuren. Tradities kunnen zo leuk én lekker zijn. 

 

Een avond wandeling

Wandelen is belangrijk en brengt geliefden bij elkaar. Het is namelijk het perfecte moment om lekker te kletsen met elkaar. Bovendien is het ook het moment om dichter naar elkaar toe te trekken. Lekker elkaars hand vasthouden of arm in arm lopen. Dat zijn kleine dingen die toch heel belangrijk zijn als je elkaar net hebt leren kennen. Het is toch een teken dat je de ander heel leuk vindt en daar graag mee gezien wil worden.

Het is aan te raden om ‘s avonds zo’n wandeling te maken of in ieder geval eind van de middag. Het is namelijk belangrijk dat het donker is. Dan zie je namelijk alle lichtjes van alle kerstversieringen en dat maakt de wandeling nog romantischer. Kijk je ogen uit hoe prachtig mensen hun huizen hebben versierd. Dat brengt een echte kerstsfeer met zich mee. Met een beetje geluk begint het nog te sneeuwen, dan is de kerst al helemaal compleet. Dan kun je nog een klein sneeuwballengevecht houden met jouw kersverse geliefde. Leuk om meteen het ijs te breken!

 

Een leuk gedicht voordragen

Zo’n nieuwe liefde kan heel spannend zijn. Voornamelijk als er ook kinderen deel uitmaken van het nieuwe gezin. Als je zelf geen kinderen hebt, maakt dat het alleen nog maar spannender. Dat is natuurlijk heel begrijpelijk. De bovenstaande ideeën helpen je om het gezin wat dichter bij elkaar te brengen en het ijs hier en daar te breken.

Kerst staat natuurlijk ook in het teken van dankbaarheid. Ben dankbaar voor alles wat het afgelopen jaar op je pad is gekomen. Probeer dat bijvoorbeeld eens in een gedicht te verwoorden. Wellicht kun je de liefde voor de ander daar ook in verwerken. 

Maak er een traditie van om elk jaar een gedicht op te dragen, waarin je vertelt waar je dankbaar voor bent. Dat is meteen ook een leuke oefening voor de kinderen. Het is een wijze les voor hen. Ze leren namelijk om te rijmen en te dichten én veel dankbaarder te zijn. 

Op die manier ga je ook heel anders kijken naar dingen die gebeuren. Je staat dan toch op een andere manier in het leven als je dankbaarder bent voor alles wat er op je pad komt.

 Categorie: Eerste date

Laat een reactie achter