Date ideeën voor de aankomende koude dagen

Kerstdate
Van admin

De koude dagen staan weer voor de deur. Dat betekent ook meteen dat het tijd is om lekker tegen elkaar aan te kruipen. Met andere woorden, het knuffel seizoen is bijna geopend. Daarvoor heb je natuurlijk wel een partner nodig of in ieder geval iemand die je regelmatig ziet. Zo’n iemand moet je wel beter leren kennen. Vandaar dat we een aantal date ideeën op een rijtje zetten, die je de komende tijd kunt uitvoeren.

Een film marathon

Nog even en het is officieel knuffel seizoen. De tijd dat het echt te koud is buiten en je niet weg kunt zonder een dikke winterjas aan te trekken. Daarom is het ook een goed excuus om lekker op de bank neer te ploffen. Een film, een grote bak popcorn en warme chocolademelk met slagroom en je date is compleet. De avond kan haast niet meer slecht lopen, want je hebt alle ingrediënten voor de perfecte date. 

Nu nog hopen dat jullie interesse hebben in dezelfde films. Al hoef je natuurlijk ook niet heel veel ervan mee te krijgen. Als jullie knuffelend op de bank in slaap vallen is dat ook een mooie uitkomt. Zo eindigt of begint de date ook perfect.

Een (sneeuw) wandeling

Wandelen is heel gezond voor je, omdat het zo belangrijk is om genoeg te bewegen op een dag. Hoe sportief iemand is kun je testen door degene mee te vragen op een wandeldate. Heeft iemand het voor je over om de kou te trotseren of gaan ze excuses verzinnen om niet naar buiten te hoeven? 

Een wandeling kan dus veel zeggen over een persoon. Je merkt dat ook aan de houding tijdens het wandelen. Je hebt al gauw door of iemand het wandelen oprecht leuk vindt of alleen mee gaat om een goede indruk achter te laten. 

Het leukste is natuurlijk om te wandelen als er sneeuw ligt. Zo kun je samen nog wat sneeuwsterren maken of een complete sneeuwpop bouwen. Of maken jullie je klaar voor een ouderwets sneeuwballengevecht? Hoe dan ook is een wandeling in de sneeuw zo veel beter. Hoe ironisch het ook klinkt, zo’n wandeling breekt wel het ijs tussen jullie.

Bezoek een kerstmarkt

De feestdagen staan ook weer voor de deur. Dat betekent dat er in het hele land weer kerstmarkten worden gehouden. Neem je date mee en struin over een van de kerstmarkten in de buurt of elders. Wie weet vinden jullie wel leuke versiering voor in de kerstboom. Dan kunnen jullie meteen samen de kerstboom optuigen bij thuiskomst. Dat is in ieder geval een goede test of jullie goed bij elkaar passen en op elkaar zijn afgestemd. Ook al lijkt het misschien vroeg, je kunt wel opvangen of het iets kan worden tussen jullie.

Natuurlijk hoef je niet alleen kerstversiering te scoren op zo’n markt. Je kunt er samen ook gewoon een heerlijke dag van maken, zonder iets mee naar huis te nemen behalve elkaar. Maak er een gezellige dag vol lekkernijen van. Drink bij het ene kraampje een glühwein, bij de ander haal je een heerlijke wafel en een kraampje verder scoor je weer iets anders lekkers.

Wellicht is het leuk om een kerstmarkt te bezoeken die een schaatsbaan heeft. Zo kunnen jullie samen een pirouette draaien op het ijs. Ook dit is weer een perfecte activiteit om de spanning tussen jullie aan te voelen. Je merkt al snel wat voor karakter de ander heeft en of dat matcht bij jou. Na afloop proost je natuurlijk met een warme chocolademelk met slagroom. Daar kun je je nog lekker mee opwarmen, voordat jullie weer huiswaarts keren.

 Categorie: Eerste date

Vergelijkbare artikelen

Laat een reactie achter