Vier de kerst met jouw date!

Samen onder de kerstboom
Van admin

Het is niet zo vanzelfsprekend, maar durf eens in het diepe te springen en de kerst te vieren met die leuke eerste date. Je zult waarschijnlijk even een drempel over moeten, want wie viert er nou kerst met een vreemde? Je leeft tenslotte maar een keer en wie weet wordt dit de kerst van je leven. Het kan altijd een begin zijn van iets moois en anders blijft het hoe dan ook een fantastische herinnering. In dit artikel geven we wat inspiratie, wat je dan zoal kunt doen met de feestdagen.

Maak samen kerstkoekjes

Kerst is de mooiste tijd van het jaar. Dat komt mede door alle fonkelende lichtjes buiten en binnen, maar ook door de gezelligheid. Kerst is hét moment om samen te zijn en samen dingen te ondernemen. Een van die activiteiten kan het bakken van kerstkoekjes zijn. Zo kun je meteen testen hoe jullie samen in de keuken zijn. Wie neemt bijvoorbeeld de leiding? En zijn jullie goed op elkaar afgestemd of lopen jullie elkaar juist in de weg? Het is in ieder geval een begin van een relatietest. 

Bovendien bak je natuurlijk ook de koekjes om ze daarna lekker samen op te eten. Zo kunnen jullie meteen jullie eigen bakkunsten keuren. Wie weet smaakt het naar meer…

Een film kijken

Wat is kerst, zonder überhaupt een kerstfilm te zien? Plof daarom lekker op de bank samen met de versgebakken kerstkoekjes. Laat jouw date een leuke film uitkijken en zie waar het schip strand. Is het een leuke film, waarbij jullie gigantisch in een deuk liggen samen? Of zijn jullie na een tijdje op elkaar in slaap gevallen op de bank? Alles is natuurlijk mogelijk en alles mag. Het is tenslotte kerst en die vul je in zoals jullie dat graag willen. 

Tijd voor het diner

Hoewel het met kerst vaak een groot eetfestijn lijkt, moet je natuurlijk ook diner. Er moet hoe dan ook eten op tafel komen. Spreek samen af waar jullie voor kiezen. Als jullie elkaar feilloos aanvoelden in de keuken tijdens het bakken van koekjes, dan durven jullie je wellicht ook wel aan een diner te wagen. Het is tenslotte veel leuker om samen te koken. Zo heb je er beide plezier aan. 

Hebben jullie beide weinig zin om nog een avond in de keuken te staan? Dan is er altijd nog ruimte om de jarenlange traditie op te volgen. Hol nog snel naar de supermarkt en haal een heerlijke gourmetschotel. Ook met gourmetten kun je de ander goed leren kennen. Is iemand heel erg begaan met je, dat hij of zij ook op jouw vlees let? En is iemand wel in staat om zijn eigen eten in de gaten te houden of is de persoon in kwestie alleen maar bezig met andere dingen. Het zijn allemaal karaktereigenschappen die je kunt ontdekken tijdens het eten. 

Een spelletjes avond

‘S middags hebben jullie al een kerstfilm gekeken, dus wellicht is het ‘s avonds tijd voor wat meer actie. Maak er een spelletjesavond van bijvoorbeeld. Dat kan met bordspellen en allerlei kaartspellen. Of het moet zijn dat je een spelcomputer in huis hebt staan. Je kunt natuurlijk ook een wedstrijdje spelen op de Nintendo Switch bijvoorbeeld. 

Hoe dan ook zal het een avond vol plezier worden. Het is wederom een activiteit waarbij je iemand goed kunt leren kennen. Kan iemand tegen zijn verlies? En durft hij of zij zichzelf helemaal te tonen. Je zult het allemaal gaan meemaken tijdens deze spelletjesavond. Als het heel gezellig is, dan eindigt de avond wellicht een potje strip poker. Het is tenslotte kerst, dus geniet lekker van elkaar!

 Categorie: Eerste date

Laat een reactie achter